Mercedes Actros L - Впечатлява навсякъде и във всичко

Mercedes Actros L - Впечатлява навсякъде и във всичко

По-спокойно шофиране, по-ефективна работа, по-комфортни условия за живеене: С Actros L Mercedes-Benz Trucks представя своята нова дефиниция за премиум клас. Автомобилът впечалява с превъзходен интериор, с възможност за поставяне на иновативни LED-фарове, двигател ОМ 471 и многобройни други характеристики, за да бъде всяко пътуване възможно най-приятно.

ОТЛИЧНА БЕЗОПАСНОСТ - СЕРИЙНО

Защита на водача, автомобила и останалите участници в пътното движение – затова за Actros L вече има множество модули за безопасност като серийно оборудване. Помощните системи за безопасност не поемат отговорността вместо водача, но могат ефективно да го подпомогнат в критични ситуации. Пример Active Brake Assist 51,2,3: В границите на системата асистентът може в определени ситуации автоматично да задейства пълно спиране поради стационарни и подвижни обекти и в момента е единствената система за асистенция при аварийно спиране в сегмента на товарните автомобили , която реагира на движещи се пешеходци при скорост на автомобила до 50 км/ч. Към това се прибавят изискваният от закона асистент за следене на пътната лента1,4 и асистентът за регулиране на стабилността1, както и допълнителни цифрови асистенти, като асистент за регистриране на умора на водача1.

Особено опасна ситуация е завиването надясно в населено място: Тук, в границите на системата, опционалният Active Sideguard Assist1,5,6 може да предупреди водача в определени ситуации и да предизвка автоматично спиране на автомобила при скорост на завиване от 20 км/ч.

Освен това усъвършенстваната, аеродинамично оформена система MirrorCam1,7 може да спести до 1,3% гориво в сравнение с традиционните огледала и да осигури подобрена видимост както в областта на A-колоните, така и назад – особено при лошо осветяване. Освен това MirrorCam1,7 се грижи съответното зрително поле винаги да остава пред погледа на водача чрез цифрово преместване на изображението от камерата при маневриране, завиване и при смяна на пътната лента.

КОМФОРТЕН ТЕЖКОТОВАРЕН АВТОМОБИЛ ЗА ВСЯКО ПЪТУВАНЕ В ТРАНСПОРТА НА ДАЛЕЧНИ РАЗСТОЯНИЯ.

Комфортът при шофиране и комфортът при работа са много повече от просто лукс за водачите на тежкотоварни автомобили. Те са нашият отговор към повишените изисквания в транспорта на далечни разстояния и тежкотоварния дистрибуторски транспорт, с който осигуряваме приятни условия на работа и шофиране.

Модерно, ергономично, практично, мотивиращо и не на последно място повишаващо ефективността. Без значение, дали сте водач или предприемач – ние сме убедени: Работното място в Actros L ще Ви въодушеви. То предлага на водача възможно най-добрите условия за работа и шофиране. А интелигентното свързване в мрежа с централата и с логистичните процеси предоставя още повече предимства.

ИКОНОМИЧЕН ТРАНСПОРТ НА ДАЛЕЧНИ РАЗСТОЯНИЯ.

Товарен автомобил с особено висока рентабилност. За транспорта на далечни разстояния Actros L означава надеждна, пестяща гориво автомобилна технология, по-ниски разходи и по-високи приходи. Накратко: повече ефективност. Ниският разход на гориво допринася значително за рентабилността на товарния автомобил. Свойство, което Actros L е доказал при ежедневната експлоатация – и сега, благодарение на двигателя OM 471 от трето поколение, може допълнително да се оптимизира.

Колкото по-нисък е разходът, толкова по-малки са общите разходи за камиона, особено при транспорта на далечни разстояния. Ето защо направихме всичко възможно, за да намалим допълнително серийно разхода при Actros L.

За да постигнем изключително ниско съпротивление на въздуха и още по-нисък разход, подобрихме допълнително аеродинамиката на Actros L: Така например новата система MirrorCam1,2 понижава разхода на гориво серийно с до 1,3% в сравнение с традиционните огледала.


Автор: Иван Иванов
Източник: Daimler Truck AG
Сайт: mercedes-benz-trucks.com